AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları " Güçlü Kadınlarla, Güçlü Yarınlara" sloganıyla 5. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. İdris Güllüce Kültür Merkezi’ndeki kongrede tek aday olan Derya Bacacı bütün delegelerin oyunu alarak yeniden başkan seçildi.

AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları 5. Olağan Kongresine AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak ve İlçe Yönetimi, Gençlik Kolları Başkanı Hakan Yıldızcı, önceki dönem AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, Tuzla Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Çabuk ve Serhan Kural, MHP Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Şahin, Tuzla Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri, daha önce kadın kolları başkanlığı yapan Yasemin Denktaş ve Münire Güçlü ile AK Parti’ye gönül vermiş bayanlar katıldılar.

Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi’ndeki AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi Divan Heyetinin seçiminin ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı. Tuzla İlçe Kadın Kolları’nın faaliyetleri slayt gösterisi ile katılımcılara tanıtıldı.

AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi’nin açılış konuşmasını yapan Başkan Derya Bacacı, “Teşkilatımızın çok değerli mensupları hanımefendiler beyefendiler, Tuzla İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kadın Kolları İlçe Kongremize hoş geldiniz. Değerli dava arkadaşlarım; AK Parti hareketi “iç politika” ile “dış politikayı” büyük bir hassasiyet ve ahenk içerisinde yürüten harekettir. AK Parti hareketi ; “yerli ve millidir.” AK Parti hareketi köklü bir tarihe sahiptir. Tarihten ders ve güç almaktadır. AK Parti hareketi, hiçbir zaman günü birlikçi ve kolaycı politikalar peşinde koşmamıştır. Kendisine, devletine ve milletine yakışan hedefler koymuştur. Bu hedefler 2023, 2053 ve 2071’dir. Bu hedefler Türk milletinin varoluş, diriliş ve şahlanış hedefleridir. Gücünü “tarihi ve milli iradesinden almaktadır” dedi.

AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, kongrede yaptığı konuşmasında , “ AK Parti hareketi; yüksek ülküsüyle gerçek manada “Hak ve hukuka “ Milli İradeye” ve “ ilme” dayalı bir idare ile Türk Milletini yüceltme ve geliştirme hareketidir. Artık herkes bilmelidir ki, Türk Milleti asla kendi tarihine, milli ve mukaddes değerlerine, milli kültür ve medeniyetine, kendi ülkü ve özlemlerine ters düşmeden “gelişmek” ve “çağdaşlaşmak” yolundadır. Hedefi ; “Güçlü Türkiye’dir”. İşte bu kutlu yolda biz “kadınlara” düşen en anlamlı görev; Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yükünü hafifletmektir. Kadınlarımıza gösterilen saygı, verilen değer, hak ve sorumluluklar AK Partimizin çağdaş ve gelişmişlik seviyesinin göstergesidir” dedi.

Başkan Derya Bacacı konuşmasının sonunda, “ Kadınlarımızın merhameti, nezaketi ve sevgisi siyasetin içinde olmalıdır. Kadınsız siyaset olmaz! Kadınsız demokrasi olmaz! Kadınsız yönetim olmaz! Kadınsız başarıya asla ulaşılamaz! 2023 hedeflerine ulaşmak için gece gündüz emek veren reisimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanı olarak hizmetlerine devam etmesi için biz buradayız ve hazırız diyor, Tuzla AK Parti Kadın Kolları kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “ 8 yıllık İlçe Başkanlığım ve 9 yıllık Belediye Başkanlığım döneminde her zaman söylediğim gibi kadının bulunduğu yerde gerek siyasette gerekse bulunduğu her işte farklı ve güzel geçiyor. Zaten toplumun gerçek ana unsuru olarak kadını da erkeği de yetiştiren ana olduğu için, kadın olduğu için kadınsız siyaset olmazdı. AK Parti hareketinin büyümesiyle birlikte alınan bütün başarılarda kadının imzası vardır. Bugün kongresini gerçekleştirdiğimiz Kadın Kollarımızın yeni bir dirilişe, yeni bir harekete başlayacak. Bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalardan dolayı Kadın Kollarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra görev alacak arkadaşlara da başarılar diliyorum. Her kongre bir diriliştir. Siyaset uzun bir maratondur. Derin bir nefes alıştır. Devletle milleti barıştırdık. Başardığımız işler, sadece uçaklara binmek, hızlı trenlerin gelmesi veya bizim denizdeki gelişmemiz yada savunma sanayimizde, eğitimde bütün bu gelişmelerin çok ötesinde milletin devletine güvenmesi gibi çok önemli bir değeri ortaya koyduk. Bize küstahça hakaret eden siyasi partiler şunu iyi bilsinler ki, bu milletin siyasete güvenini AK Parti sağlamıştır. Biz AK Parti olarak devletin millete şefkat yönünü açtık. Kadınlarımızın siyasetteki emeklerini hiç yadırgayamayız. 24 Haziran'a kadar çok iyi çalışmalıyız. Çünkü geçmişteki yaptıklarımızın heba olmaması için. Çünkü devlet ve milletin tekrar birbirinden ayrılmaması için. Çünkü insana kıymetin devam etmesi için artarak gitmesi için. Biz siyaseti geleceği şekillendirmek için çok çalışmalıyız. 24 Haziran'da biz 1. turda % 60'la liderimizi, genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız, Dünya Lideri Recep Tayyip Erdoğan'ı Başkan seçtirmezsek bugüne kadar yaptıklarımız da heba olur. Tuzla'da hedefimiz % 60'tır. 24 Haziran'a kadar kapı kapı gezmeliyiz. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kongremizin ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi’nde bir konuşma yapan AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak, " Ülkenin ana adı " Anadolu." Anadolu denince analar akla geliyor. Değerli kardeşlerim milli ve manevi duygularla çıktığımız bu yolda, İstiklal mücadelesi veriyoruz. Bunun mührünü vurmak içinde önümüzde en keskin virajlardan biri var 24 Haziran. 24 Haziran'da milli ve yerli politikalar üreten AK Parti'yi tekrardan yasama organlarında en tepeye çıkarmak ve bunun lideri olan Recep Tayyip Erdoğan'ı Başkan yapmak için önümüzde bulunan 59 günde evimize gitmeyeceğiz. Özellikle siz bayan kardeşlerimden bu noktada söz istiyorum. Bizim davamız ümmet davasıdır. Bizim davamız yerli ve büyük Türkiye davasıdır. 24 Haziran'da Cumhurbaşkanımızı ilk kez Başkan yapacağız. Kongremizde yeniden görev alacak kardeşlerimize şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

Kongreye davetli olarak katılan AK Parti İstanbul İl Kadın Kollları Başkanı Şeyma Döğücü'de yaptığı konuşmada, " Biz geçtiğimiz hafta Çarşamba günü itibariyle kadın kolları kongrelerimizi başlattık, bu Perşembe günü de bitirmiş olacağız. 39 İlçemizin Kongresini tamamlamış olacağız. Biz AK Parti Kadın Kolları olarak seçime hazırız. Biz muhteşem bir ekibiz. Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir ekip olamaz. 24 Haziran için erken seçim startı verildiğinde, hemen ardından şer güçleri ülkenin menfaatini düşünmeden birbiriyle ittifaklar, anlaşmalar görüşmeler yapıyorlar. Hiç biri ülkenin menfaatini düşünmüyor. Ülkenin menfaatini düşünen AK Parti kadroları var. Onlar oyunlarını oynaya dursunlar. Hiç bir zaman başarılı olamadılar, olamayacaklar" dedi.

AK Parti İstanbul İl Kadın Kollları Başkanı Şeyma Döğücü konuşmasının devamında, " Kongrelerimiz bir anlamda seçim startı oldu. Seçim startlarımızı bugün kongrelerimizi tazelediğimiz bütün ilçelerimiz itibariyle hemen ertesi günden veriyoruz. İstanbul İl Kadın Kolları Kongremizi 28 Nisan'da Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki süreç çok zorlu bir süreç. Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaların, bütün zaferlerin en son noktası. 24 Haziran akşamı mutluluğumuzu hep birlikte yaşayacağız. Hızlı çalışacağız. Hızlı yürüyeceğiz. Bu kongrelerde yeni yönetime girecek arkadaşlarımız olacak. Tazelenme, yenilenme. Kim görev alırsa alsın hep birlikte el ele kol kola çalışmaya, bu seçimi en başarılı şekilde geçireceğiz. Kongremizin arkasından hep birlikte kol kola gireceğiz ve çalışmaya devam edeceğiz. Şimdiye kadar emek vermiş kardeşlerime teşekkür ediyorum. Allah binlerce kere razı olsun. İnşallah yeni görev alacak arkadaşlarıma da şimdiden büyük muvaffakiyetler diliyorum" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından mevcut Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı'nın tek aday olarak girdiği AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi'nde oy verme işlemine geçildi. Kongrede delegelerin tamamının oyunu alan Derya Bacacı yeniden AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı seçilirken, yeni yönetimi şu isimlerden oluştu;

İlçe Kadın Kolları Asil 

 

1          DERYA BACACI

2          HAYRİYE BOZKURTLAR

3          NURHAN ERDEM

4          EMİNE GÖKER

5          AİDA ÇAĞDAŞ

6          EZGİ  AKYILDIZ

7          GÜLHANIM KURT

8          DENİZ YAVUZ

9          SEMA KISACIK

10        SEMRA DEMİR

11        FATMA KINACI

12        EMRİYE BIKMAZ

13        DİLEK YAMAN

14        EMİNE YAĞLI

15        NERİMİN DURGUT

16        ŞENGÜL AYATA

17        ŞEYDA KIRIMLI

18        SELDA ÖZCAN

19        NİMET ORUÇ

20        YILDIZ KAYA

21        ELFİDE DURSUN

22        SARA SAĞLAM

23        ELİF ÖZDEMİR

24        MELİKE SEVEN

25        YAZGÜL ÖNEN

 

İlçe Kadın Kolları Yedek 

 

1          ARZU YURTLU

2          BETÜL TÜRK

3          BETÜL BULUT

4          HÜLYA ALTAŞ

5          MERVE NUR İPEKOĞLU

6          EMİNE ÇAVUŞ

7          DÖNE DEMİRTAŞ

8          SEYHAN ÇUBUK

9          FUNDA BORAN

10        MERVE SATIROĞLU

11        ZAİDE BEYHAN

12        ZEHRA YILDIZ

13        GÖNÜL BÜYÜKTÜRK