AK Parti Tuzla İlçe Teşkilatı Kadın Kolları 4.Olağan Kongresi İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde yapıldı. Derya Bacacı’nın Kadın Kolları Başkanı seçildiği kongre, tek liste ile gerçekleşti.
Tek listeyle gidilenAK Parti Tuzla İlçe Teşkilatı Kadın Kolları 4.Olağan Kongresi’nde Derya Bacacı yeni Kadın Kolları Başkanı seçildi.
İdris Güllüce Kültür Merkezi’ndeki AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Kongresine;AK parti İstanbul Milletvekilleri Erol Kaya, Osman Bolat, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İstanbul il Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi İffet Polat, belediye meclis üyeleri, Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Dernek Yöneticileri ve çok sayıda partili bayan katıldı.
AK Parti Tuzla İlçe Teşkilatı Kadın Kolları 4.Olağan Kongresi şölen havasında geçerken,bayanlar salonu tamamen doldurdular.
Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüten Münire Güçlü, görevi Derya Bacacı’ya devretti. Slayt gösterisi halinde Münire Güçlü dönemi katılan davetlilere sunulurken, divan heyetinin oluşturulmasıyla başlayan kongrede yer yer duygusal anlar da yaşandı.
Münir Güçlü konuşmasını yapmak için kürsüye çıktığında, görevde bulunduğu süre içerisinde birlikte görev yaptığı arkadaşlarına teşekkür ederken, bir ara gözlerinin dolduğu ve duygulandığı gözlerden kaçmadı.
AK Parti Tuzla İlçe Teşkilatı Kadın Kolları 4.Olağan Kongresi’nde bir konuşma yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “ Biz bütün seçimlerde AK Parti olarak, bu ülke ve millet olarak en daraldığımız zamanlarda bize huzur ve güven veren değerli Kadın Kollarımızın mensubu değerli hanımefendileri selamlıyorum. Sizlerin bize her zaman güç verdiğinizi, gücümüze güç kattığınızı defalarca ifade ettim. Tuzla Teşkilatı olarak bütün seçimlerde vermiş olduğunuz desteği ve katkıyı birebir yaşadık. Teşkilatımızın gayret ve çabasıyla beraber, bugüne kadar çok gayretli seçimler geçirdik. Ve her seçimden başarıyla çıktık. Bugüne kadar Arzu Hanım, Semra Hanım ve özellikle Yasemin Hanım ve Münire Hanımla beraber görev yapan kadınlarımıza İlçe Başkanı olarak, Belediye Başkanı olarak ve AK Parti’nin bir mensubu olarak size yürekten teşekkür ediyorum. Bugünkü kongremizden sonra görev alacak olan başkana ve yönetimine başarılar diliyorum. İnşallah bundan sonrada Ana Kadememizle, Kadın ve Gençlik Kollarımızla birlikte yine bu başarıyı hep birlikte yakalayacağız. 2015 seçimlerinde hep beraber çalışmak için kongrelerimizi yapıyoruz. 2015 seçimlerinde en az Yüzde 60 almak için çalışacağız.
Kongrede bir konuşma yapan AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, “ Biz bir aileyiz. Kadın Kollarımızın; cefakar, vefakar eşlerinden, çocuklarından zaman ayırarak teşkilatta çalışmaları takdire şayandır. Kadın Kolları Başkanımız Münire Güçlü ile çalışmaktan onur ve gurur duydum. Bir kez daha sizin şahsınızda kendisine teşekkür ediyorum. Bu ailede görev almış arkadaşlarımızın siyasi alanları bitmez. Ancak görev değişikliği olabilir. Dolayısıyla AK Parti’ye katkılarını devam ettirecektir. Bu vesileyle bugüne kadar Kadın Kollarımızda görev almış başta Kadın Kolları Başkanlarımız olmak üzere; tüm kadınlarımıza, tüm çalışanlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Yeni göreve gelecek kardeşlerimize Derya Kardeşimize ve onun yönetiminde görev alacak tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Hep birlikte yine büyük başarılara imza atacağız. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Kongrede konuşan İstanbul Milletvekili Erol Kaya, “ Kongremiz hayırlı olsun. Değerli Kadın Kolları Başkanımız Münire Güçlü’ye teşekkür ediyorum. Görevi başarıyla bırakırken, uzunca bir teşekkür konuşması yaptı. AK Parti ailesi iki şey üzerine inşa edildi. Birisi Vefadır, ötekisi Millet ve Vizyondur. Biz hem vefası olan hemde vizyonu olan bir partiyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız birlikte yürüdüğü kardeşlerimize vefasını göstermiştir. Bugün bir kardeşimiz görevi bırakırken, diğer bir kardeşimiz görev almaya hazırlanıyor. AK Parti ailesi 4×100 bayrak yarışında olduğu gibi bayrağı bir arkadaşımız devrederkeni diğer arkadaşımız bayrağı alıp devam ediyor. Bu vesileyle kongremizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Kongrede konuşan İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, “ Partimizin başarısının ardında siz kadınlarımızın emeği vardır. Dünyada nerede bir başarılı iş varsa altında kadının imzası vardır derler. Bebek sallayan eller, dünyayı sallar. Kongremiz hayırlı olsun” dedi.
Kongrede Kadın Kolları Başkanlığı’na seçilen Derya Bacacı yaptığı konuşmada, “AK Partimizin Tuzla’da daha ileriye, daha başarılı, birlik ve beraberlik içerisinde, huzurlu bir Tuzla için hizmet nöbetini devralarak, yüreklerin Bir attığı AK Parti’mizin değerli mensuplarıyla “Yola Devam” diyoruz. Değerli Yol Arkadaşlarım; onurlu bir duruş ve hizmet anlayışıyla siyasettekienbüyükdestekçim ve yolarkadaşlarım olan sizlerlehizmetetmek için yola çıkıyoruz. Sahip olduğumuz moral değerlerimiz gereği; insana yatırım şuuruyla,hayatstandartları yükseltilmiş bir Tuzla için el-ele,gönül-gönüle inancıyla “yola devam”diyoruz. Değerli Teşkilat Mensuplarım, Bizler AK Parti olarak derleyici,toparlayıcı ve kucaklayıcı bir hareketin mensuplarıyız. Şahsi hırs ve siyasi menfaatlerimizi, Partimizin sırtına yüklemek yerine, bize umut bağlayanların menfaatlerini yerine getirmek ve yüzlerindeki mutluluğu görmek için yola çıktık. Teşkilat Mensubumuzun sermayesi; dürüstlüktür, demokrasiye olan inancıdır, millete olan aşkı ve sevdasıdır. Gönül zenginliğimiz, hizmetaşkımız, Büyük Usta’ya olan sevdamız ve Başbakanımıza-Genel Başkanımıza olan bağlılığımız buna izin vermez. Değerli teşkilat mensuplarım: Bu Davanınkızgını- küskünü olmaz, geçmişte görev yapmış ve halen görev yapmakta olan tüm arkadaşlarımızla hedefimiz: Tuzla’ya yeni bir ruh ve heyecan kazandırarak, ortak aklı hayata geçirmektir. Biliyorum ki; Aldığım Görev: Birlik ve Dirlikiçindir. Aldığım Görev: Takım ruhuyla Teşkilatımızı daha güçlü kılmaktır. Aldığım Görev: Partimizin ve Tuzla’mızın bütün değerlerini Birleştirmeve Kucaklama hareketidir. Daha güçlü Tuzla için, daha güçlü Türkiye için, birliğimiz ve dirliğimiz için “DURMAK YOK YOLA DEVAM” dedi.
Kullanılan oyların ardından Derya Bacacı Başkanlığı’ndaki yeni Kadın Kolları Yönetimi şu şekilde oluştu;

İŞTE DERYA BACACI’NIN LİSTESİ:

1. Sema Kısacık
2. Fatma Büyükçınar
3. Burçin Çongara
4. Derya Şahin
5. Kübra Yıldırım
6. Derya Büyükkaptan
7. Zehra Doğan
8. Yeliz Kaya
9. Büşra Yazgu
10. Betül demiray
11. Hayriye Bozkurtlar
12. Tuğba Yiğit
13. Meryem Temel
14. Nimet Durmuş Oruç
15. Dilek çiçek
16. Hacer Kabaca
17. Meral Özdemir
18. Feride Öztaş
19. Funda Ayla
20. Fatma Kınacı
21. Kezban Çetin
22. Nermin Durgut
23. Nejla Yiğit
24. Semra Demir
25. Zayide Beyhan
26. Mehtap Kapankaya
27. Feride Mutlu
28. Fatime Kaya
29. Özlem Yılmaz

İL DELEGESİ (ASİL)

1 Derya Bacacı
2. Münire Güçlü
3. Fatma Yazıcı
4. Nilgün Diptaş
5. Hüsnü Handan Demirci
6. Kevser Şamlı
7. Yasemin Denktaş
8. Leman Aksay
9. Derya Şahin
10. Sema Kısacık
11. Hayriye Bozkurtlar.