Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Başkan Gençlerle Buluşuyor-7 söyleşisinde başarı ve sinerjiyi ele aldı. Durum tespitinde “Bilgi bizde maalesef kaybedilmiş bir hazine gibi ortada geziyor” açıklamasında  bulunan Başkan Yazıcı, “Mutlak zafer için bilgiye ihtiyacımız var.” hedefini ortaya koydu.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Başkan Gençlerle Buluşuyor-7 söyleşisinde ilçe gençliği ile bir araya geldi. Tuzla Belediyesi Yayla Gençlik Merkezi’nde Bilal Eren’in moderatörlüğünde düzenlenen söyleşide bilgi, başarı ve sinerji piramidini değerlendiren Başkan Yazıcı, tespitleri ve hayalleriyle gençlere yön gösterdi. Bilgiye erişimin kolaylığı ve bunun değerlendirilmesinin zorunluluğuna dikkat çeken Başkan Yazıcı, “Ne olursanız olun, hangi statüde olursanız olun biliyorsanız ayrılırsınız, bilmiyorsanız öbür makamların hiçbir önemi yoktur, hepsi bir kenara itilir” dedi.

Bill Gates, Tek Başına Bill Gates Olmamıştır
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bilgi sahibi olmanın ve bilgiyi değerlendirmenin zekadan daha üstün bir kavram olduğunu vurguladı. Başarının da disiplinler arası bir ilişkiye dayandığını belirten Başkan Yazıcı, “Çalışmadan başarı elde etmek mümkün değildir. “Çok zeki olabilirsiniz ama bilgi de zekanın kemendidir” diye çok güzel bir söz var. Bilgi olmadan zekanız hiç bir işe yaramaz. Öğrenmek ancak çalışmakla olur, başka türlü bir yol yoktur. Çok zeki olmadan da büyük işler başarılabilecek bir çağdayız. Bilgiye bu kadar çabuk ulaştığınız bir çağda çok büyük zekalar olmadan büyük işler başarabilirsiniz. Ortalama bir zeka düzeyinin üstündeki bir IQ değeriyle çok işler çalışılarak başarılabilir. Başarmak artık bireysel değil multidisipliner denen disiplinler arası bir ilişkidir. Bill Gates, tek başına Bill Gates olmamıştır” dedi.

 İşe Yarar Bilgiyle Hedef ve Başarı Kaçınılmazdır
“Bir elin nesi var, iki elin sesi var” atasözüne vurgu yaparak konuşmasını sürdüren Başkan Yazıcı, “İşin özünde bilgiyi paylaşmak, birlikte çalışmak, daha fazla bilgili olmak var. Aklıma çakılan çok sevdiğim bir söz vardır; “Akıllı adam aklını kullanan, daha akıllı adam başkalarının aklını kullanan adamdır.” Başarmak için işte buna yatkın olmak, internet ortamında bilgiye kolay ulaşılabilen bir çağda işe yarar bilgiyi elde etmek lazım. İşe yarar bilgiyle hedef ve başarı kaçınılmazdır. Çok zeki olmaya gerek yok ama zaten belli bir zekanın altında da öyle bir hedefe gitme dürtüsü olmaz. Çok zeki olup, çok çalışkan bir grup vardır ki en arzu edilen gruptur. Bazı özellikler bir arada çok fazla bulunmaz ama yakaladığınız zaman o sinerji, azim ve çalışma gayretiyle başarmamak diye bir şey yoktur.” ifadesini kullandı.

İlim Sahibi Olmadan Başarıyı Elde Edemezsiniz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ilim sahibi olmanın önemine dikkat çeken konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Çalışmadan başarı komedi filmlerinde, bir anda zengin olan karakterlerde, şansa veya başka şeylere inanan insanlarda olur. Bizim medeniyetimizde Allah-u Teala, “Malı dilediğime veririm ama ilmi mutlaka çalışana veririm” diyor. Çalışmadan ilim sahibi olamazsınız, ilim sahibi olmadan hiçbir zaman bir başarı elde edemezsiniz. Bilgi sahibi olup o başarıyı elde ettikten sonra ancak diğer insanlardan farklılaşabiliriz. Bilgiyle ayrılmış olan bir toplum önemlidir. Çok paranız, çok fazla statünüz, çok fazla bir şeyiniz olmasının hiçbir önemi yok eğer ki biliyorsanız ve kendinizi toplum içerisinde bilgiyle hissettiriyorsanız sizi hep el üstünde tutacaklardır. Ne olursanız olun, hangi statüde olursanız olun biliyorsanız ayrılırsınız, bilmiyorsanız öbür makamların hiçbir önemi yoktur, hepsi bir kenara itilir. Medeniyetimiz “Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?” der”

Bilginin Gücü Olmadan Muvaffak Olmak Mümkün Değildir
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bilginin birey ve topluma kazandırdıklarını ise “Bizim gibi yüzyıllarca fark açmış olan batı medeniyeti karşısında şu anda bulunduğumuz konum itibariyle daha önemli noktaları elde etmek isteyen ve geçmişteki misyonu ortaya koyan milletlerin daha çok çalışması lazım. Bu farkı kapatmadığımız sürece bizim bölgemizdeki hadiseler, bireysel hak ve özgürlüklerden tutun da toplumsal ülke ve coğrafyamızdaki bütün hak ve hukuk ihlalleri karşısında bilginin gücüne sahip olmadan muvaffak olmak mümkün değildir. Mutlak zafer için o bilgiye ihtiyacımız vardır. Kalemin kılıçtan çok daha keskin olduğu, kimden olursa olsun bilgiye sahip ülkelerin hegemonyasını sürdürdüğü bir dünyada yaşıyoruz” şeklinde açıkladı.

Yarışın Kulvarı Değişti
“Kolayı tercih etmek sıradanlıktır” vurgusunda bulunan Başkan Yazıcı, “Bazen kapasitenizi zorlayan hedefler koymak lazım, zoru tercih ederek tarihte iz bırakabilirsiniz. Hiç bir iz bırakmadan bu hayatı bırakıp gitmek çok hazin bir şeydir. Bu soruları kendimize sorarsak başarıya mecbur olduğumuzu hem toplumsal hem de bireysel olarak hepimiz hissederiz. Geçmiş geçmiştir, gelecek bir ütopya, şimdi ise realitedir. Doğuda doğan güneşi batı almıştır. Biz pozitif bilimleri kaybettikten sonra çöküşümüz başlamıştır. Artık yarışın kulvarı üniversiteler, patent büroları, kütüphaneler, sanat, spor ve bilginin olduğu her yerdir. Bilgiye bu kadar kıymet vermemiz gerekirken bizde maalesef kaybedilmiş bir hazine gibi ortada geziyor. İmkansız olanı hayal etmeseniz hiç ilerleyemezsiniz.” şeklinde konuştu.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıc, söyleşide gençlerin sorularını da yanıtladı.