Tuzla Bitlis İli ve İlçeleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, görkemli bir açılışla hizmete başladı. Tuzla’da yaşayan Bitlisliler’i biraya getiren açılışa, kentin önemli isimleri de katıldı.

Bitlis İli ve İlçeleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahrem Kuruağaç’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılışa Bitlis milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ile Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Başkan Yardımcısı Mehmet Çelikel de katıldı.
Kuruağaç: Birliğimizi Sürdüreceğiz

Açılışta konuşan Bitlis İli ve İlçeleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahrem Kuruağaç, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Kuruağaç, “Derneğimizde Bitlisli kardeşlerimizi bir çatı altında toplamak, sorunlarına çözüm bulmak, örf, adet, geleneklerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına bu derneği ilçemizde kurduk.” dedi.
Bitlis İli ve İlçeleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahrem Kuruağaç, derneğe maddi ve manevi desteğinden dolayı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya ve dernek kuruluşuna öncülük yapan Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çelikel’e teşekkür etti.
Farklılıklarımızın Zenginliğini ve Güzelliğini Yaşıyoruz

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı konuşmasında sivil toplumun önemine değindi. Başkan Yazıcı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Derneğin, kendisi ve kendi mensupları açısından, bulundukları ilçe açısından, ülkenin bütünlüğü açısından önemli olduğuna inanıyorum. Tuzla’daki yöre derneklerini bir çatı altına toplamayı başardık. Dernekleri ve o kozmopolit zenginliği biraraya getirerek farklılıkların zenginlik olduğunu en güzel şekilde gösterdik. Kent Konseyi bünyesinde oluşan bu dernekler platformunda Tuzla’ya sahip çıkarak, farklılıklara rağmen bir arada bulunmanın güzelliğini yaşadık. Tuzla’nın siyasal, kültürel ve ekonomik bütün kazanımlarıyla hepsinde dahil olmanın, mensubiyet ve mesuliyet duygusunun gelişmesi konusunda çok güzel çalışmalar oldu”
Konuşmaların ardından Tuzla Bitlis İli ve İlçeleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin açılışı gerçekleştirildi.