Tuzlaspor Taraftar Grubu Cefakar Tuzlalılar, önceki hafta Tokatspor deplasmanı dönüşünde yaşanan ve Tokat Emniyeti tarafından otobüsün durdurulması ve otobüsteki herkese haksız yere 6222 yasa gereği cezai işlem başlatılmasıyla ilgili Tuzla Sahil tören alanında bir basın açıklaması yaptılar.

Cefakar Tuzlalılar Tribün Lideri Nafız Hacıalioğlu v taraftarlar sloganlar atarak geldikleri Atatürk Büstü önünde haksız yere uygulanan cezayı protesto ettiler.

Tuzlaspor taraftar grubu Cefakar Tuzlalılar Tribün Lideri Nafız Hacıalioğlu, burada bir basın açıklaması yaptı. Nafız Hacıalioğlu, “ Bilindiği gibi Tuzlaspor deplasmanda Tokatspor müsabakası sonrası otobüsümüzün dönüşü sırasında, otobüs polisler tarafından durdurulmuş ve otobüsteki herkese, genç yaşlı demeden haksız yere 6222 kanunlu cezai işlem başlatılmıştır. Cezanın sebebi ise Tokatspor Taraftar Grubunun pankartının bir taraftarımızın almasının sonucu olduğunu bile bile tüm taraftara cezai işlem yapılması, tamamen adaletsizlik ve tecrübesizlik olarak görüyoruz. Bizler sporseverleriz. Nasıl ki maç ile alakalı bilgiler biliyorsak, sporda cezaların da ne olduğunu biliyoruz” dedi.

Basın açıklamasına devam eden Nafız Hacıalioğlu, “ Bizler Tokatspor stadına gittiğimiz zaman, misafir takım taraftar girişine bize yazılmış küfürler gördük. 90 dakika bütün stad üzerimize hakaretler ve küfürler yağdırdı. Bizler yine de dik duruşumuzu bozmadan, takımımıza olan desteğimizi sürdürdük. Tuzlaspor’un şampiyonluk yolunda, her türlü manipülasyonlarla karşılaşacağını biliyoruz ve karşılaşıyoruz. Bu cezai işlemde bunlardan birisidir. Eğer bir statta bir kişi spor yasasına aksi bir durum gösterirse, o kişi 6222 yasa kapsamında uyarı veya takip kapsamında spor müsabakalarından belirli bir süre uzak tutulur. Ama bir kişi bunu yaptıysa, bütün taraftara ceza uygulanmaz. Dünyanın hiçbir yasası bunu kabul edemez ve kabul edilecek bir durum değildir. Bir futbolcu şike yaptıysa bunu nasıl bir takıma mal edemiyorsak, bir taraftarın cezasını da tüm taraftara yazamazlar” dedi.

Cefakar Tuzlalılar Tribün Lideri Nafız Hacıalioğlu basın açıklamasının sonunda, “ Biz adaletin elbet tecelli edeceğini biliyoruz. Dosyaları Savcılığa göndermeyip taraftara yapılan bu haksız işlemin bir an önce son bulmasını istiyoruz. Bizler “ Küfüre Hayır, Ailenle Birlikte 90 Dakikanı Bize Ayır” kampanyasını ilk başlatan Taraftar Grubuyuz. Bizler yetimhanelere, huzurevlerine, sokak insanlarına, durumu olmayan öğrencilere, uyuşturucu belasına saplanmış gençlere her zaman bir nefes olmuş ellerinden tutmuş, gönüllerinde yer etmiş taraftar grubu Cefakar Tuzlalılarız. Bizlere destek olup, bu cezai işlemde yanımızda olacak herkes şu sözü hatırlamalı, “ Haksızlığın karşısında susan, dilsiz şeytandır” dedi.

Cefakar Tuzlalılar daha sonra sloganlarla yapılan bu yanlış uygulamayı protesto ettiler.