CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla gerçekleşen Parti Meclisi toplantısı sonrası CHP'nin İstanbul belediye başkan adayları belli oldu! CHP'nin Tuzla Belediye Başkan Adayı Salim Gürsoy oldu.

Salim Gürsoy “Şahsımı Tuzla Belediye Başkan Adaylığına, bu onurlu göreve layık gören başta Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na, MYK üyelerine, Parti Meclis üyelerine, CHP İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu'na, Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ekrem İmamoğlu'na, çok kıymetli CHP Tuzla Örgütü'ne şükranlarımı sunuyorum. 
Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Tuzla'mızın güzel insanları için çalışacağım. Yıllardır beni hep sevgiyle ve muhabbetle karşılayan Tuzla halkına ve aday adaylığım süresince desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

Salim Gürsoy Kimdir?

Salim Gürsoy, 1964 yılında Tuzla'da doğmuştur. 1986'da Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun olmuştur. Vatani görevini yedek subay olarak tamamladıktan sonra bir süre Türkiye'nin en büyük holdinglerinden birinde finans bölümünde çalışmıştır. 1989 yılında ticarete atılan Salim Gürsoy, evli ve biri avukat diğeri psikolog iki evlada sahiptir ve bir de torunu vardır.

1993 yılında Anavatan Partisi'nde siyasete başlayan Salim Gürsoy, 1994 yılında seçildiği Tuzla İlçe Başkanlığı görevini 2003 yılına kadar sürdürmüştür. 1999 yılında 35 yaşında iken Anavatan partisinden Tuzla Belediye Başkan Adayı olmuştur. 2004 yılında Anavatan Partisinden Tuzla'da tekrar Belediye Başkan Adayı olmuştur.

İşte CHP İstanbul İlçe Belediye Başkan Adayları

Adalar - Erdem Gül

Ataşehir - Battal İlgezdi
Avcılar - Turan Hançerli
Bahçelievler - Mehmet Ali Özkan
Bakırköy - Bülent Kerimoğlu
Başakşehir - Abdulhadi Akmugan
Bayrampaşa - Remzi Albayrak
Beşiktaş - Rıza Akpolat
Beykoz - Coşkun Tosun
Büyükçekmece - Hasan Akgün
Çatalca - Cem Kara
Çekmeköy - Seyfettin Yıldırım
Esenyurt - Kemal Deniz Bozkurt
Fatih - Soner Özimer
Gaziosmanpaşa - Erkan Kaya
Güngören - İsmet Yaşar
Kadıköy - Şerdil Dara Odabaşı
Kartal - Gökhan Yüksel
Pendik - Mehmet Salih Usta
Sancaktepe - Özgen Nama
Sultanbeyli - Ayhan Koç
Sultangazi - Haluk Bozkurt
Şile - Ali Secaattin Güney
Tuzla - Salim Gürsoy
Ümraniye - Cafer Aktürk
Üsküdar - Ahmet Kılıç
Zeytinburnu - Adil Emecan
Eyüpsultan - Emel Bilenoğlu
Sarıyer - Şükrü Genç