Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi’nin ücretsiz üniversiteye hazırlık kurslarına katılan 667 kursiyer, YKS sonucu farklı üniversitelerde eğitim hakkı kazandı. öğrenciler onuruna yemek düzenleyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Eğitim hayatınızda bir engelle karşılaştığınızda bunları aşmak için elimizden geldiğince bütün imkanları ortaya koyarız. Yeter ki siz okuyun, yeter ki siz bu ülkeyi daha iyi yerlere taşıyın.” mesajını verdi.

Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi’nin Tuzla Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle düzenlediği üniversiteye hazırlık kursları, bu yıl da üniversiteye yerleşen öğrenci sayısıyla bir kez daha gurur tablosu oluşturdu. Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi’nin üniversiteye hazırlık kurslarında 2016 yılında 452, 2017 yılında 412, bu yıl da 667 kursiyer üniversitelere yerleşti.
Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi’nde kursa katılan 4 kursiyer Tıp, 2 kursiyer Eczacılık ve Dişi Hekimliği, 65 kursiyer Mühendislik, 9 kursiyer Mimarlık, 7 kursiyer Hukuk, 26 kursiyer İlahiyat, 10 kursiyer Psikoloji ve PDR, 15 kursiyer Hemşirelik, 50 kursiyer Öğretmenlik, 24 kursiyer Fen-Edebiyat, 107 kursiyer İktisadi ve İdari Bilimler, 25 kursiyer BESYO, 116 kursiyer Sağlık Alanları, 207 kursiyer ise diğer fakülte ve yüksek okullara yerleşti.

Gelecek ve Toplum İçin Çalışmalıyız
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, üniversiteyi kazanan öğrenciler onuruna Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde yemek düzenledi. Gençleri tebrik eden Başkan Yazıcı, hedeflerinde önemli bir basamağı geçen gençlerden gelecek ve toplum için çalışmalarını istedi. Başkan Yazıcı, “Üniversiteye hazırlanırken bizi tercih ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Üniversiteye hazırlanırken göstermiş olduğunuz gayret ve çabalarınıza bir nebze olsun katkımız olabildiyse kendimizi mutlu hissediyoruz. Biz ülkemiz ve milletimiz adına yerel yöneticiler de dahil olmak üzere bu ülke için ne yapıyoruz? Ne yapmalıyız ve bu ülke için geleceğe dair yakınınızdan başlamak üzere kendiniz ve gelecekteki nesillerimiz için ortaya ne koymalıyız? Gelecek ve toplum için çalışıyor ve bir şeyleri başarmaya gayret ediyorsanız bunun adı erdemdir. Sizler bugün attığınız adımlarla bir meslek sahibi olacaksınız ama size bu devlet, millet ve aileniz bir yatırım yaptı. Bundan sonra mesleğinizdeki her ilerlemeniz, her adımınız ve o meslekte elde etmiş olduğunuz her başarı; bu ülkenin, ailenizin ve sizin hanenize başarı olarak yazılacak. Bunu başarırken ‘Benim gelecekteki hedefim mesleğim, bir ev, araba, eş, belli bir birikim ve sonra da bir emekli maaşı olsun. Kafamda başka hiç bir şey yok’ diyorsanız şu sözü sakın unutmayın: “Sadece kendi mutluluğunu düşünen insan kötüdür” Eğer ki biz ailemiz, çevremiz, ülkemiz, milletimiz, ideallerimiz, gönül coğrafyamızda insanlığa ait bir şey ortaya koyamıyorsak, sadece bireysel çaba ile çalışıyorsak bunun başka ifadesi yoktur. İnsan dışında canlı diye tabir ettiğimiz bitkiler ve nefes alan bütün canlıların tek amacı o gün karnını doyurmak ve rahat uyuyabilmektir. Bunu her canlı yapar ama bizim farklı düşünmemiz lazım. İnsanoğlunun evrensel değerlerle başlayan, kendi medeni değerlerini ortaya koyan, yaptığı her işte yanında ve bir önündekini ve yıllar sonrasındakilerini, ortaya çıkacak hadiseleri düşünerek gayret etmesi lazım” dedi.

Meslekte İyi Olmanız İyi Bir Birey Olduğunuzu Göstermez
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, gençlere üniversite sürecinde sosyal hayatta yeni tecrübeler de kazanacaklarını hatırlattı ve insani değerlere sahip olmanın mesleki başarıyı tescilleyeceğini vurguladı. Başkan Yazıcı, “Aynı havayı soluduğunuz alanda farklı kişiliklerin, gelenek, göreneklerin getirmiş olduğu büyük avantajlar vardır. Bunu yaşayacaksınız. Size bir hayat dersi oluşturacak. İletişimi öğreneceksiniz. Yardımlaşmayı, duygusallığı ve hayatın en önemli unsurlarından dengeyi öğreneceksiniz. Hangi fakülteyi okursanız okuyun o meslekte iyi olmanız sizin iyi birey olduğunuzu göstermez. O meslekte başarılı ve seçkin bir kişi olabilmenin yolu, bütün insani değerlerle beraber ilerleyen büyük bir maratonun başlangıcı olduğuna inanmaktan ve uygulamaktan geçer. Sizin bunu başaracağınıza inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Siz Okuyun, Biz Bütün İmkanları Ortaya Koyarız
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, üniversitelerine gitmeye hazırlanan gençlere bunun kendileriyle bir veda olmayacağını vurgulayan ifadeler kullandı. Üniversiteye hazırlık sürecinde olduğu gibi üniversitede de yanlarında olduklarını belirten Başkan Yazıcı, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Ülke ve millet olarak kaybettiğimiz zamanla oluşan farkı kısa sürede kapatmaya, insani değerlerle donanmış, başkası için ne yapabilirim diyen çok değerli beyinlere, fikirlere ihtiyacımız var. Bilgiden daha büyük bir güç yoktur. Gelecek nesillerimizin daha donanımlı yetişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bir ağabeyiniz, bir büyüğünüz olarak her zaman, her yerde yanınızda olduğumuzu bilin. Eğitim hayatınızda bir engelle karşılaştığınızda bunları aşmak için elimizden geldiğince bütün imkanları ortaya koyarız. Yeter ki siz okuyun, yeter ki siz bu ülkeyi daha iyi yerlere taşıyın.”
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuşmasının ardından gençlerle sohbet etti.