Tuzla Belediyesi 8. Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması’nda 9 Mart 2019 Cumartesi günü Giresunlular Gecesi düzenlendi. Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Giresunlular Gecesi’ne Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve hemşehri derneklerinin yöneticileri ile çok sayıda Giresunlu katıldı. Yöre sanatçılarının kemençe eşliğinde söylediği şarkılar ile horon tepen Giresunlular, keyifli bir gece yaşadı. Halk oyunları ekipleri folklor gösterilerini sahneledi.

Koca, Başkan Yazıcı’ya Teşekkür Etti
Gecenin açılış konuşmasını yapan Tuzla Giresunlular Platformu Başkanı Hüseyin Koca, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti. Koca, “Hemşerilerime, Giresunlular ile yol yürüyen, bize gönlünü açan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak’a teşekkür ederiz. Bizim artık iki ağamız var. Biri Topal Osman Ağa, diğeri de kendisini Giresunlu gibi hisseden, her zaman Giresunlular’ın yanında olan Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Sayın Şadi Yazıcı’dır. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Tuzla’da Gönül Belediyeciliği Yapılıyor
AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak da Giresunlular’a teşekkür etti. Durak, “Karadeniz’in incisi, mavi ile yeşilin en güzel şekli olan değerli Giresunlu hemşehrilerimize bu birliği sağladıkları için teşekkür ederim. Tuzla’da bir gönül belediyeciliği yapılıyor. Tuzla’da sosyal ve kültürel belediyeciliğe anlam veren, Tuzla halkını böyle güzel gecelerde buluşturan değerli Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Kocaeli Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Elmas da hemşehrilerine “Birlik ve beraberliğimizi takdir ediyorum” şeklinde seslendi.

Başkan Yazıcı’dan Ortak Akıl ve Gönül Birliği Vurgusu
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, gecede yaptığı konuşmada ortak akıl ve gönül birliğine vurgu yaptı. Başkan Yazıcı, “Yapmış olduğumuz tüm hizmetlerde emeği olan, destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Bu gecelerin gerçek sahibi olan derneklerimize yürekten teşekkür ediyorum. Dernekçilik de belediyecilik gibi gönülden çalışma ister. Derneklerin başarıları insana olan sevgilerinden geliyor. Derneklerle birlikte Tuzla’da ‘Önce İnsan’ diyerek güzel işleri inşa etmek için buluştuk ve bugünlere geldik. Tuzla’da yaşamak bir ayrıcalık ve bunu her hizmetimizde birlikte ortaya koyuyoruz. Tuzla’nın sosyal ve kültürel hayatını derneklerimizle birlikte geliştirdik. Sizinle birlikte güzelleştirdik, yüreklerimizi tokuşturduk. İnşallah sizinle beraber Tuzlamız’da ortak akılla ve yine gönüllerimizi birleştirerek geleceğe adım atacağız. Hep beraber Tuzla’yı en güzel günlere götürmek dileğiyle sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
Tuzla Hemşehri Dernekleri Platformu, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya gecenin anısına hediye takdim etti.