Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Gönül Elleri ve Tuzla Halk Eğitim Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği "Atma Değerlendir" Geri Dönüşüm Sergisi Rumeli Kültür Merkezi'nde açıldı.

Sıfır Atık Projesi kapsamında "Atma Değerlendir" Geri Dönüşüm Sergisi'nin açılışını Tuzla Kaymakamı Ali Akça ve eşi Ferahil Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Metin Çangır, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Funda Torlak, siyasi parti İlçe Başkanları, Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Ayla Dev ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından gerçekleşti.

Tuzla Kent Konseyi, Kent Konseyi Kadın Meclisi, Gönül Elleri ve Tuzla Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen "Atma Değerlendir" sergisinde geri dönüşüme gidecek ürünlerden yapılan el emeği ürünler sergiye katılacakların beğenisine sunuldu.

Birbirinden güzel el emeği ürünlerin sergilendiği sergide bir konuşma yapan Tuzla Kent Konseyi Başkanı Funda Torlak, “ Kadın Meclisimizin “Atma Değerlendir” geri dönüşüm projemizi hayata geçirdik. Hanımlarımız caddelerde sokaklarda ve evlerindeki bütün atıkları nasıl geri dönüşüm haline getiririz noktasında baya çaba gösterdiler ve kendileri daha sonra bu çalışmalarını bir obje, bir çanta, bir masa örtüsü gibi evde tekrar kullanım haline getirecek hale getirdiler. Bununla ilgili biz bu çalışmalarını çok daha büyük platforma taşımaya karar verdik. Eski mobilyalarımızın dönüştürülmesi, eski eşyalarımızın tekrar hayata kavuşturulması adı altında ikinci projemizi gerçekleştireceğiz. Bu çalışmaları yaparlarken arkadaşlarımız çöplerden, tahta parçalarından, menteşelerden, inşaatlardan topladıkları şeyleri tekrardan uçak, gemi, biblo, masa örtülerine dönüştürerek farklı bir sanat eseri haline getirdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Sıfır Atık Projesi kapsamında "Atma Değerlendir" Geri Dönüşüm Sergisi'nde bir konuşma yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “ Buradaki hanımefendilerin özelliklede geri dönüşüm ürünlerinden, eskimiş, atılacak herhangi bir eşyayı, objeyi değerlendirerek sanat eserlerine çevirerek insanların duvarlarına asabilecekleri, kullanabilecekleri, birbirlerine hediye verebilecekleri çok anlamlı objeler haline getirmeleri geri dönüşüm ve sıfır atık politikası açısından muhteşem bir çalışma. Bu şekilde doğaya, çevreye ve insanlığa güzel hizmet edecek olan değerlendirmelerle birlikte yapılan sanatsal ve kültürel hobi faaliyetlerinin daha anlamlı buluyorum. Emeği geçenleri tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum” dedi.

"Atma Değerlendir" Geri Dönüşüm Sergisi görmek isteyenler için Tuzla Belediye Rumeli Kültür Merkezi’nde 25 Ekim Pazartesi gününe kadar açık olacak.