Mersin Tarsus’ta vahşice öldürülen Özgecan Arslan cinayetine karşı bütün dünya ayağa kalkarken, en anlamlı protestolardan biri İstanbul Anadolu Yakası minübüsçüleri tarafından yapıldı.
Mersin’in Tarsus İlçesi’nde hunharca katledilen Özgecan Aslan cinayeti için Türkiye’nin dört bir yanında protesto gösterileri düzenlenmeye devam ediyor.
Tüm dünyada tepki çeken bu vahşete karşı en anlamlı protestolardan biri İstanbul Anadolu Yakası minübüsçüleri tarafından yapıldı. Anadolu Yakasında çalışan bütün dolmuşların camlarına Özgecan Arslan posteri asıldı. “İki cihanda elimiz yakasında olacak bu şerefsizlerin” yazılı olduğu posterleri gören vatandaşlar, minibüsçülerin olaya tepkisini takdir etti.
Avukat Gönderecekler
Üniversite öğrencisi Özgecan Arslan’ın caniler tarafından barbarca katledilmesinin üzüntüsü içerisinde olduklarını aktaran Anadolu Yakası minibüs şoförleri, olayın yakın takipçisi olacaklarını ve hukuki süreci takip etmesi amacıyla ünlü ceza avukatı Yılmaz Aboşoğlu’nu Mersin’e göndereclerini belirttiler.
Minibüsçüler camiası olarak elimizden geleni yapacağız
Canice işlenen cinayetin minibüsçüler camiasında da derin bir üzüntü yarattığını ifade eden Anadolu Yakası minibüs şoförleri, güvenliğe her daim önem verdiklerini söylediler. İstanbul Anadolu Yakasında hizmet veren dolmuşların 3 kamera ve GPS uyduları sayesinde takip edildiğini vurgulayan minibüsçüler, bu konuda vatandaşları rahat ettirmeye çalıştıklarını vurguladılar. Olayı işleyen caninin otobüs şoförü olduğunun altını çizen minibüs şoförleri, böyle bir durumun bir daha yaşanmaması için de toplum olarak gerekli duyarlılığı göstermeleri gerektiğini aktardılar.
Özgecan’ın ailesinin yanında olacağız
Kızlarını acılı bir şekilde kaybeden Özgecan’ın ailesinin yanıda yer alacaklarını belirtten Anadolu Yakası minibüs şoförleri, ellerinden gelen türlü yardımda da bulunacaklarını söylediler. Olayı yakından takip edeceklerini söyleyen minibüsçüler, üzüntülü aileye taziye ziyaretinde de bulunacaklarını belirttiler.
Anadolu Yakası Minibüsçülerinden Özgecan Tepkisi
Mersin Tarsus'ta vahşice öldürülen Özgecan Arslan cinayetine karşı bütün dünya ayağa kalkarken, en anlamlı protestolardan ...

01 Ocak 1970, Perşembe - 02:00
