Tuzlaspor Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda çeyrek finale kalma mücadelesinde evinde karşılaştığı Sivasspor’a 4-1’lik skorla boyun eğdi ve kupaya veda etti.
Ziraat Türkiye Kupası’nda evinde son 16 turunda evinde Sivasspor ile karşı karşıya gelen Tuzlaspor sahadan 4-1’lik mağlubiyetle ayrılarak kupadan elendi.
Sivasspor karşısında her kademesiyle oldukça etkisiz bir futbol ortaya koyan Tuzlaspor, güçlü rakibinin geliştirdiği ataklara karşı koyamadı. Maçta dakikalar 13’ü gösterirken gelişen Sivasspor atağında Emre Kılınç ceza sahası içinde kalecimiz Murat’ın üzerinden aşırdığı pozisyonda yaptığı aşırtma vuruşta meşin yuvarlağı önünde bulan Hakan topu filelere yolladı ve Sivasspor’u 1-0 öne geçirdi.
Sivasspor golünün ardından biraz toparlanır gibi olan Tuzlaspor geliştirdiği ataklarda rakibin tecrübeli savunma oyuncularını geçemedi.
33. dakikada Sivasspor ceza sahamız önünde serbest vuruş kazandı. Frikikte topun başına geçen Adem Koçak, topu filelere yolladı ve skoru 0-2’ye getirdi.
Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmadı ve Sivasspor’un 2-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.
İkinci yarıda da Sivasspor baskılı başladı. Maçın 55. Dakikasında gelişen Sivasspor atağında topla buluşan Ergin Keleş topu filelerimize yolladı ve skoru 0-3’a getirdi.
Bu golden sadece bir dakika sonra Tuzlaspor’un başlama vuruşunun ardından Sivasspor’da Emre’nin verdiği ara pasta topla buluşan Ergin Keleş topu kalecimizin yanından filelerle buluşturdu ve skoru 0-4’e getirdi.
Maç 4-0 Sivasspor’un üstünlüğüyle sürerken iki takımda artık bitse de gitsek havasına girdi. Dakikalar 70’i gösterirken gelişen Tuzlaspor atağında Tuncay’ın pasında Sivasspor ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Ozan Papaker güzel bir gole imza attı ve maçın skorunu belirledi 1-4.
Bu sonucun ardından Tuzlaspor Lige dönerken Sivasspor Türkiye Kupası’nda çeyrek finale yükselen taraf oldu.

